U bent hier:   Duurzaamheid > DetailsDuurzaamheid

07
De afkorting ASC staat voor 'Aquaculture Stewardship Council' en is een duurzaamheidskeurmerk voor gekweekte vis. Het ASC keurmerk wordt zowel in b2b als in b2c gebruikt.

Het ASC keurmerk is op initiatief van het Wereld Natuur Fonds en Initiatief Duurzame Handel opgericht. ASC is net als MSC een onafhankelijke non-profit organisatie die een standaard heeft ontwikkeld voor duurzame vis uit viskwekerijen. Bij ASC is traceerbaarheid net zo belangrijk als duurzaamheid.  De producten met het herkenbare ASC logo zijn terug volledig traceerbaar naar de duurzame viskwekerijen. 

ASC is nog een zeer jonge organisatie en vanaf begin 2012 operationeel. Voor een nu nog beperkt aantal  soorten kunnen viskwekerijen vanaf begin 2012 geauditeerd worden voor het ASC keurmerk. De opeenvolgende ketenpartijen  zoals de handel en verwerking volgen daarop om zich voor de Chain of Custody te certificeren.  ASC streeft ernaar om 15% van de geïmporteerde kweekvis in de EU, ASC te certificeren in 2015, oplopend naar 30% in 2020. Dit jaar verwacht de organisatie dat er ASC gecertificeerde panga en tilapia verkrijgbaar wordt. 

Fishmasters is ASC CoC gecertificeerd. (certificeringsnummer:ASC-C-00007)
www.asc-aqua.org
  • ASC certificering